_MG_0046_1024x683

 

25/3 2003- 18/10 2016

Sienna var mattes terapihund, världens goaste! Jag behövde verkligen en sådan hund under en särskild period i mitt liv. Hon fick inte den bästa skolningen men hon kunde apportera och var suverän på att göra slitjobbet i vassarna på andjakterna. Hon var en intelligent hund som löste problem på sitt eget sätt!

Sienna fick somna in den 18/10 efter att akut blivit dålig. Hon var annars pigg, med på promenader och lite träning tillsammans med gänget. Hon hörde lite dåligt men visselpipan hörde hon! De tuffa apporteringarna gjorde hon t.om. hösten när hon var 11,5 år. Det är faktiskt den hund som jag fått mest beröm för av skyttar på olika jakter! Det självständiga arbetet i vass och vatten passade henne och hon levererade and efter and. De senaste höstarna fick hon inte vara med där eftersom jag såg att kroppen inte orkade lika mycket. Men på Öland är det lättapporterat och där har hon fått vara med och hon apporterade kricka där nu i höst också.

Hon var alltid bra med barnbarnen och de ville gärna gå med henne i koppel på promenaderna. Hon tog hänsyn till att de är små och gick så fint vid sidan.

Många fina minnen har vi nu att tänka tillbaka på! 13 och ett halvt år är ett långt liv för en labrador och vi är så glada att hon fick vara med oss så länge!

Meriter: 2:a pris b-prov